Mark(eer) je gevoelens.
Coachen met paarden      

Kinderen en Pony Power voor Kids.

Pony Power voor Kids

Kinderen kunnen bij mij de Pony Power voor Kids cursus volgen. Deze cursus is meer dan een weerbaarheidstraining! Letterlijk in beweging komen te ervaren doen en leren hoe je reageert of doet en wat daarin handig is of niet. Samen met andere kinderen en de pony's. Door te DOEN-ERVAREN-LEREN krijgen ze meteen feedback van de pony's en coaches. Hier ervaar je en leer je meteen hoe je kunt reageren. Door oefeningen met je groep en de pony's uit te voeren ga je in de praktijk aan de slag. Een groep bestaat uit 4 tot 6 kinderen in de leeftijd van 7-12 jaar. 

- meer zelfvertrouwen
                                                                       - leren doorzetten
                                                                                   - leren samenwerken
                                                                                           - leren omgaan met emoties
                                                                                                     - 
leren hulp te geven en ontvangen

In 5 achtereenvolgende lessen van 2 uur gaan ze aan de slag met oefeningen en een werkboek. Elke les bestaat uit een thema waarna ze thuis een half uurtje per week met jullie ouders in het werkboek werken. Op deze manier is de driehoek Kind-Ouder-Cursus compleet. In de 5e les worden jullie ouders uitgenodigd om te komen ervaren en zien wat de kinderen meegenomen hebben aan bagage van afgelopen lessen. Dan krijgen ze hun welverdiende diploma. De 6e les is de terug-kom-middag na een paar maanden om te kijken met elkaar hoe het gaat en eventueel vaardigheden op te frissen. 
De Pony Power voor Kidscursus cursus kost € 295,- incl. werkboek, diploma, verslag, drinken en fruit/lekkers. 

2 november 2022 is de nieuwe cursus gestart. In het begin van het jaar 2023 staat de volgende gepland. Meld je aan want ook jouw zoon/dochter verdient het om stevig in zijn of haar schoenen te staan! 

Aanmelden om deel te nemen aan de PPvK cursus kan via het contactformulier op de eerste pagina of een mail te sturen naar info@markeerjegevoelens.nl

Heb je meer informatie nodig? Neem dan contact met me op via info@markeerjegevoelens.nl of bel met 06-52631818.  

 Lees de ervaring van ouders en kinderen:

https://paardensport.knhs.nl/editie-3-2021/paarden-en-kinderen/
Hoe helpt een pony bij de ontwikkeling van een kind? – Bit Magazine 
Pony Power voor kids filmpje  
https://www.dehoefslag.nl/nieuws/algemeen/74171/coachen-met-paarden-is-als-een-spiegel-voorhouden  

 

 

Prive sessie

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen ook alleen bij mij terecht. Samen met de pony gaan we aan de slag met waar hij of zij tegenaan loopt. 

Voorbeeld: Een jongedame van 14 jaar kwam bij mij omdat ze niet goed in haar vel zat vertelde ze. Ze kon niet vertellen wat het precies was. Ik vroeg haar wat ze voelde waardoor ze vond dat ze niet goed in haar vel zat. Nou ja, gewoon met vrienden doe ik wel vrolijk maar zo voel ik me dan niet altijd. Wat maakt dat je je niet vrolijk voelt dan? Weet ik eigenlijk niet. Op dat moment begonnen Arie en Fleur (die in de paddock stonden) met elkaar te stoeien. Ze kijkt naar de pony's en zegt na even; ik ben bang dat anderen me niet leuk vinden als ik niet vrolijk doe.....Waarom denk je dat de anderen jou niet leuk vinden als je niet vrolijk doet?.... Arie en Fleur zijn nog steeds aan het stoeien met elkaar. Stilte..... Ik vraag haar wat Arie en Fleur op dit moment aan het doen zijn... Aan het stoeien, het lijkt wel vechten zegt ze. Wat vind jij daar van vraag ik. Niet leuk zegt ze. Na even zegt ze: Het lijkt wel alsof ik vrolijk doe omdat ik bang ben voor ruzie.... Ik zeg Oh.. Wat wil je daarmee? Eigenlijk wil ik dat ik kan zijn en doen zoals ik me voel zonder bang te zijn dat ik afgekeurd wordt, zegt ze. Wat heb je daarvoor nodig vraag ik? Meer zelfvertrouwen en lef om te zeggen wat ik wil of vindt.
Deze sessie heeft nog even geduurd en na een oefening is ze met inzichten naar huis gegaan wat ze kan doen in de vriendengroep om dichter bij zichzelf te blijven. Ze is nog 2x bij me geweest hierna. 

De coachsessie(s) vindt(en) in de paddock plaats in aanwezigheid van de pony's. Een sessie duurt voor kinderen tot 12 jaar ongeveer 1 uur. De kosten van een sessie zijn € 72,60 incl. btw. Vanaf 13 jaar duurt een sessie ongeveer 1,5u en zijn de kosten € 95,-.

Voor we een coachsessie starten bespreken we samen tijdens een gratis intake gesprek of en welke weg we inslaan.
 KvKnr.: 83843973   Btw-id:NL003880172B77