Mark(eer) je gevoelens.

Coachen met paarden  

Mark, Fleur, Arie en Tjabbe

Mark is (was) mijn Friese ruin die vanaf zijn 8e levensjaar mijn maatje is geweest. Het was een doorzetter, een gevoelig paard die van rust en regelmaat hield. Hij ging graag mee buitenritjes maken, was voorzichtig met kinderen en zorgde voor zijn eigen veiligheid. Met zijn prachtige zwarte vacht, lange staart en manen is/was het een imposante verschijning met een gouden hart. Wanneer hij je vertrouwde ging hij voor je door het vuur. We hebben samen heel wat mooie avonturen meegemaakt.
Mark hebben we helaas begin augustus (2023) moeten laten gaan. Hij is 19 jaar geworden. Hij was al langere tijd ziek. We missen hem enorm. Hij leeft voort in ons bedrijf. Mijn bedrijf is mede door hem opgericht en naar hem vernoemd. Mark(eer) je gevoelens. Elke dag in gedachte bij ons.

Fleur is sinds maart 2021 bij ons op het erf. Ze is in september 7 jaar geworden. Deze dame is onze speelse merrie die precies weet wat ze wil en ook duidelijk wat ze niet wil. Ze loopt het liefst de hele dag te zoeken naar grassprietjes. Met Arie onze shetlander kan ze heerlijk spelen en rennen in onze track. Daarnaast daagt ze Tjabbe uit die vrolijk mee gaat spelen. Haar vacht verandert van wit in de winter naar wit met zwarte stippen in de zomer. Ze noemen dit Appaloosa. Het is een echt dametje. Daarnaast is Fleur degene die feilloos aanvoelt wat je nodig hebt als je niet lekker in je vel zit.

Arie is een 10 jarige ruin. Hij is sinds juni 2021 bij ons en is een grote knuffelkont. Hij komt meteen naar je toe lopen voor aandacht en is dol op knuffelen en eten. Deze bruine teddybeer heeft een ontzettend dikke staart en lange manen. Hij speelt graag met Tjabbe en laat zich door Fleur verleiden om mee te crossen. Hij gaat graag mee wandelen en is in voor elk parcours. Hij vraagt om grenzen aangeven en duidelijkheid.

Tjabbe is mijn 4 jarige Friese ruin. Hij is speels en jong, vraagt nog om grenzen en opvoeding. Hij wordt dan ook nog niet ingezet bij coachsessies. Deze gitzwarte parel heeft prachtige lange manen en een dikke staart. Hij wordt door de anderen goed opgevoed. Tjabbe heeft een gouden karakter en vraagt om leiderschap. Wanneer hij oud genoeg is kan ook hij zijn coacheigenschappen inzetten. Op dit moment wordt hij rustig aan beleerd onder het zadel.