Mark(eer) je gevoelens.

Coachen met paarden  

Pony Power voor Kids
Kinderen kunnen bij mij de Pony Power voor Kids cursus volgen. Deze cursus is meer dan een weerbaarheidstraining! Letterlijk in beweging komen en door te ervaren en doen te leren hoe je reageert of doet en wat daarin handig is of niet. Samen met andere kinderen en de pony's. Door te DOEN-ERVAREN-LEREN krijgen ze meteen feedback van de pony's en coaches. Door oefeningen met je groep en de pony's uit te voeren ga je in de praktijk aan de slag. In een klein groepje aan de slag in de leeftijd van 7-12 jaar.


- meer zelfvertrouwen krijgen

- nog beter kunnen doorzetten

- nog beter je grenzen aangeven

- nog beter kunnen samenwerken

- nog beter omgaan met emoties
- leren hulp te geven en ontvangen

In 5 achtereenvolgende lessen van 2 uur gaan ze buiten aan de slag met oefeningen en bespreken we kort het speciaal ontwikkelde werkboek. Elke les bestaat uit een van de bovenstaande thema's waarna ze thuis een half uurtje per week met jullie ouders in het werkboek werken. Op deze manier is de driehoek Kind-Ouder-Cursus compleet. In de 5e les worden jullie ouders uitgenodigd om te komen ervaren en zien wat de kinderen meegenomen hebben aan bagage van afgelopen lessen. Dan krijgen ze hun welverdiende diploma. De 6e les is de terug-kom-middag na een paar maanden om te kijken met elkaar hoe het gaat en eventueel vaardigheden op te frissen. 

De Pony Power voor Kidscursus cursus kost € 320,- incl. werkboek, diploma, verslag, drinken en fruit/lekkers.
Onderaan deze pagina staat een uitgebreid filmpje met uitleg, meerdere website verwijzingen, foto's en recensies. Snuffel op je gemak rond en maak gratis een kennismakingsafspraak om al je vragen te stellen.


Heb je meer informatie nodig? Neem dan contact met me op via judith@markeerjegevoelens.nl of bel met 06-52631818.


Agenda 2024


20 maart 2024 Start de Pony Power voor Kids cursus van 14.00-16.00u (VOL)

27 maart les 2
03 april les 3
10 april les 4
17 april les 5 inclusief diploma uitreiking 
29 mei terugkom middag van 14.00-16.00u onder het genot van een high tea mede door de kinderen georganiseerd.


20 mei staan we met onze stand op de Vrijbuiter te Hedel tijdens de Beleef de Boerderijdag.
Kom ons opzoeken en stel als je vragen!


22 mei 2024 Start de Pony Power voor Kids cursus weer van 14.00-16.00u. (VOL)
5 juni les 2
12 juni les 3

19 juni les 4

26 juni les 5 inclusief diploma uitreiking

28 augustus terugkom middag  van 14.00-16.00u onder het genot van een high tea mede door de kinderen georganiseerd.

In september start de volgende Pony Power cursus weer.
Stuur me een mail, bel me of stuur een pb via messenger (facebook) en ik stuur het inschrijfformulier naar je op. Uiteraard hebben we voor de start een gratis kennismaking op locatie.


RECENSIES:

(namen i.v.m. privacy weggelaten. Volledige evaluatieformulieren op locatie in te zien. Dit is een klein gedeelte van alle recensies.)
- Ik hoor mijn dochter ineens reageren tegen haar broer en opkomen voor zichzelf. Zo fijn! Dank je.
- Mijn zoon geeft beter zijn grenzen aan naar ons. We zijn ons meer bewust van onze drukte die veel te veel prikkels voor hem gaven.
- Ze heeft geleerd naar haar eigen grenzen te luisteren te zeggen wat ze voelt. We hebben een hele andere sfeer in huis nu ze zich minder boos voelt. Dank je.
- Tijdens en na de cursus zagen wij als gezin weinig verschil. Pas na een paar weken zagen we ineens dat ze voor zichzelf opkwam, durfde nee te zeggen tegen vriendinnen en vrolijker was. Blijkbaar heeft het tijd nodig gehad om het geoefende daadwerkelijk toe te passen.
- Het verslag wat zeer interessant om te lezen met eyeopeners voor ons.
- De oefeningen tijdens de cursus komen regelmatig terug in de praktijk.
- Ze is rustiger geworden en soms vragen we hoe zou Fleur of Arie (de twee pony's) reageren en gaat ze beter communiceren naar ons.
- De Ik wil boodschap komt sterker en vaker voorbij. Ze heeft meer inzicht in zichzelf gekregen.
- Ze zou ondanks haar groei nog zelfverzekerder kunnen worden. Ze denkt nog vaak dat ze iets niet kan en probeert het nu wel en ervaart dat het dan wel lukt.
- Ze heeft ineens een duidelijke eigen mening en doet haar zegje. Soms zelf te.. Ze wil ook meer samen doen.
- Harstikke leuke en leerzame cursus. De coaches hebben veel kennis en gaan goed en bewust om met de kinderen. De pony's brengen veel inzicht en dat was voor ons een hele verrassing.
- Mijn dochter is verbaal sterker geworden.
- Voor ons weinig verschil. Ze zal niet zomaar gaan praten. Ze zegt zelf dat het haar wel geholpen heeft.


https://paardensport.knhs.nl/editie-3-2021/paarden-en-kinderen/
Hoe helpt een pony bij de ontwikkeling van een kind? – Bit Magazine
Pony Power voor kids filmpje
https://www.dehoefslag.nl/nieuws/algemeen/74171/coachen-met-paarden-is-als-een-spiegel-voorhouden

Voorbeeld: Een jongedame van 14 jaar kwam bij mij omdat ze niet goed in haar vel zat vertelde ze. Ze kon niet vertellen wat het precies was. Ik vroeg haar wat ze voelde waardoor ze vond dat ze niet goed in haar vel zat. Nou ja, gewoon met vrienden doe ik wel vrolijk maar zo voel ik me dan niet altijd. Wat maakt dat je je niet vrolijk voelt dan? Weet ik eigenlijk niet. Op dat moment begonnen Arie en Fleur (die in de paddock stonden) met elkaar te stoeien. Ze kijkt naar de pony's en zegt na even; ik ben bang dat anderen me niet leuk vinden als ik niet vrolijk doe.....Waarom denk je dat de anderen jou niet leuk vinden als je niet vrolijk doet?.... Arie en Fleur zijn nog steeds aan het stoeien met elkaar. Stilte..... Ik vraag haar wat Arie en Fleur op dit moment aan het doen zijn... Aan het stoeien, het lijkt wel vechten zegt ze. Wat vind jij daar van vraag ik. Niet leuk zegt ze. Na even zegt ze: Het lijkt wel alsof ik vrolijk doe omdat ik bang ben voor ruzie.... Ik zeg Oh.. Wat wil je daarmee? Eigenlijk wil ik dat ik kan zijn en doen zoals ik me voel zonder bang te zijn dat ik afgekeurd wordt, zegt ze. Wat heb je daarvoor nodig vraag ik? Meer zelfvertrouwen en lef om te zeggen wat ik wil of vindt.
Deze sessie heeft nog even geduurd en na een oefening is ze met inzichten naar huis gegaan wat ze kan doen in de vriendengroep om dichter bij zichzelf te blijven. 


KvKnr.: 83843973   Btw-id:NL003880172B77